Bahaya pil/ubat kurus

by Hasny on November 8, 2011

Anda pernah cuba atau dengar ubat kurus? Pasti pernah kan. Ubat-ubat seperti ini mengandungi bahan kimia yang merbahaya malah ada juga yang boleh membawa maut. Akhbar pernah mendedahkan mengenai tindakan Kementerian Kesihatan menyenarai hitamkan 47 produk pelangsing badan, kosmetik dan ubat-ubatan tradisional yang disahkan mengandungi bahan kimia beracun termasuk dadah steroid daripada pasaran kerana boleh memudaratkan nyawa pengguna, sememangnya menakutkan.
Namun, lebih menakutkan apabila ‘amaran’ bahaya pengambilan ubat sedemikian tidak diendahkan ramai demi mendapatkan tubuh langsing dan menawan tanpa mempedulikan kesan sampingan. Ada yang terdesak untuk kurus sehingga mengambil ubat-ubat seperti ini . Jangan sia-siakan kesihatan anda hanya untuk kelihatan kurus. Percayalah bahawa kita tidak memerlukan ubat seperti ini untuk kurus. Malah untuk kurus dan langsing, badan memerlukan tenaga untuk memecahkan lemak secara sihat.
Cantik, langsing dan sihat adalah impian semua wanita, tetapi ada yang terlalu naif untuk menurunkan berat badan agar kelihatan langsing. Sehingga ada yang diet dengan cara yang salah dengan tak makan nasi beberapa hari, senaman yang berlebihan, tak boleh makan itu dan ini… tetapi tahukah anda untuk kurus sihat badan memerlukan tenaga yang cukup untuk membakar lemak? Tak makan macamana nak kurus, kalau kurus pun tentu tidak sihat. Kurus sakit tak cantik kan?
Shape Plus Slimming Apple Juice bukanlah sejenis ubat. Tetapi adalah merupakan supplement berupa juice yang bekerja 100% lebih baik daripada ubat-ubat kurus dan slimming juice yang lain. Bertugas untuk meningkatkan kadar metabolisme badan seseorang hanya dengan segelas sehari sahaja. Bagi anda yang mempunyai kadar metabolisme yang rendah memang susah nak maintain berat badan. Bila makan lebih sikit, berat akan cepat naik tapi bila kurang makan, berat tak turun pula.
Ianya bekerja dengan baik walaupun tanpa senaman dan diet. Kandungannya 100% bahan semulajadi, yang terdiri dari estrak tumbuhan dan buah-buahan, tiada pewarna, tiada komposisi kimia, tiada kafein, tiada efedrin dan bahan perangsang. Oleh itu ianya sesuai juga untuk ibu yang menyusukan anak dan mereka yang ada diabetis (Serat Minyak Kelapa Sawit bantu stabilkan kandungan gula dalam darah).
Shape Plus merupakan keluaran bumiputra yang mempunyai kelulusan kkm, sijil halal dan dihasilkan oleh pakar yang diiktiraf. Tidak seperti produk-produk berasaskan pelansingan yang lain, shape plus bukanlah merupakan minuman untuk menggantikan makanan. Anda boleh menikmati sarapan pagi, makan tengahari dan juga makan malam. Syarat utama untuk shape plus bekerja dengan baik dan berkesan adalah dengan pengambilan air masak yang banyak sekurang-kurangnya 3 – 4 liiter sehari. Amat mudah bukan?
Hanya dengan kata-kata memang tidak boleh meyakinkan. Oleh itu jemput singgah menjenguk album kami di sini untuk lihat betapa ramai pengguna yang telah berjaya mengurangkan berat badan, bukan itu sahaja malah menjadi lebih sihat. Itu hanya segelintir sahaja yang berminat untuk memberikan testimoni sedangkan terlalu ramai lagi yang telah berjaya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 2 comments… read them below or add one }

zainab November 1, 2012 at 2:56 pm

nak tau harga produk

Reply

naturalbeauty November 1, 2012 at 4:05 pm

SHAPE PLUS 1 kotak – SEM RM120 (SABAH/SARAWAK RM130)
Promosi: BUY 2 FREE 1:
Beli 3 Kotak HANYA RM240 (SEM) RM250 (SABAH/SARAWAK) + FREE POSTAGE + FREEGIFT

Harga EVE FIBER: Sekotak RM70/15 sachets (sabah sarawak RM80), RM130/2 Kotak (sabah sarawak RM140) + FREE POSTAGE + FREE GIFT

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: