Selamat Datang ke surihati.com.

by Hasny on July 4, 2013

Kami adalah pengedar sah untuk produk SHAPE PLUS SLIMMING JUICE, EVE FIBER, EVE COLLAGEN, EVE LADY PLUS, ADAM PLUS, PRIMADONA HYGIENE SPRAY DAN L’AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM. Kami mengucapkan ribuan terimakasih kepada pelanggan SURIHATI.COM kerana memberi kepercayaan kepada kami. Sekiranya dalam tempoh 2 hari parcel tidak sampai ke tangan anda, sila rujuk di pejabat poslaju terdekat atau boleh klik track & trace dan masukkan kesemua no traking (contoh: EM397906323MY) untuk mengetahui status parcel. Untuk mendapatkan no traking anda sila sms ke 019-2192668. Sekian. Terimakasih

shapeplus

THANKS & REGARDS,
HASNIREZA ENTERPRISE (002136159-X) 
019-2192668

P/S: PASTINYA ORIGINAL DARI KAMI NO PENDAFTARAN SSR012

{ 0 comments }

Primadona Hygiene Spray

by Hasny on April 11, 2014

PRIMADONA HYGIENE SPRAY

keputihan dan gatal2 dah takda kak, part ketat tu, tak yah ceritalah…hehe
Setiap semburan sangat bermakna! Setiap wanita WAJIB ada 1 botol dalam simpanan anda!

Antara fungsi Primadona :
- membantu membaik pulih serta mengecutkan ruang vagina dengan cepat
- membantu merawat keputihan dan gatal2 (fungus)
- membantu merawat luka-luka kecil serta lecuran
- Menampilkan kehebatan ketika ‘bersama’
- menghilangkan bau yang kurang enak / lendiran
- tidak kering bila ‘bersama’

primadona3

CARA PENGGUNAAN:
Pastikan ruang faraj bersih. Semburkan dibahagian dinding faraj. Biarkan selama 30 minit sebelum melakukan hubungan intim.
- Maximum semburan 2x sehari (2 semburan)

INGREDIENTS:
Daun sireh
Akar serapat
Manjakani
Kacip fatimah

HARGA:
1 botol – RM40
2 botol – RM75
3 botol – RM100
Pos ke Semenanjung RM6 (Sabah Sarawak RM10)

**AGEN & STOKIS DIPERLUKAN**
JADILAH YANG TERAWAL!!
- Modal kecil
- Untung besar sehingga 30-55%
- Produk mampu milik, senang jual dan juga mempunyai permintaan yang tinggi

BERMINAT? SMS/WHATSAPP KE 019-2192668

primadona2

{ 0 comments }

4 panduan mudah untuk rambut sihat

by Hasny on March 14, 2014

1) Sebelum tidur pastikan sisir rambut. Jika tidak menggunakan sikat sekali pun, lurutlah rambut menggunakan jari. Andainya anda mencuci rambut pada malam itu, olesan serum membantu untuk melembutkan tekstur rambut. Jangan tidur dengan rambut terikat. Apabila anda bergerak ketika tidur, rambut akan tersekat pada getah rambut. Ia tidak elok kerana rambut akan putus dan ada masanya ia memberi kesan kepada kulit kepala yang tertarik.

Katakan anda seorang yang lasak ketika tidur, gunakan sarung bantal satin kerana ia lebih lembut dan tidak menyekat pergerakan rambut. Menggunakan sarung bantal biasa akan memutuskan rambut anda. Ketika bangun dari tidur, rambut pasti menjadi kusut. Oleh itu, urut rambut perlahan2. Jika ada rambut yang gugur, ia adalah perkara normal. Kalau tiada, bonus buat anda.

2) Sisir rambut – untuk memudahkan anda menyisir rambut, bahagikan rambut kepada beberapa bahagian. Gunakan sikat bergigi jarang supaya tiada rambut yang akan terputus. Sikat pada bahagian pangkal rambut sehingga hujungnya, tetapi elakkan daripada mengenai kulit kepala. Sikat rambut sehala sahaja untuk mengelakkan kekusutan. Jika anda mempunyai rambut kerinting atau rambut tebal, seeloknya lurut rambut dengan jari sebelum disisir dengan sikat.

Rambut basah lebih mudah disisir tetapi jangan pula anda menyikat rambut pada waktu ia betul2 basah. Apabila rambut sudah sedikit lembab, sapukan dengan serum sebelum anda menyisirnya. Untuk memudahkan anda, bawalah semua rambut kehadapan sambil anda menundukkan kepala. Selain mengelakkan rambut gugur ketika diusir, tangan anda pun tidaklah lenguh.

rambut

3) Jangan gunakan alat pengering rambut dengan kerap. Haba panas akan mengeringkan rambut anda dan menjadikannya mudah rosak dan berubah warna. Tetapi penggunaanya tidaklah dilarang kerana alat pengering rambut memudahkan anda untuk mengeringkan rambut. Paling penting, pastikan rambut sedikit lembab sebelum dikeringkan.

Jangan letakkan serum atau krim pada rambut semasa menggunakan alat pengering. Tindakan ini akan mengubah khasiat sebenar serum. Elakkan membalut rambut dengan tuala terlalu lama. Rambut yang terperap lama akan rosak dan menjadi rapuh. Serum rambut bertindak untuk menguatkan akar dan melindungi permukaan rambut dari menjadi rosak. Jadi oleslah serum rambut apabila anda selesai mengeringkannya.

4) Harus tahu – Basuhan rambut yang lengkap adalah dengan menggunakan perapi rambut. Katakan anda mencuci rambut empat kali seminggu maka gunakan perapi dua kali sahaja. Jangan pakai perapi terlalu kerap kerana ia mempunyai kandungan minyak untuk melembabkan rambut. Walaupun begitu, jika diambi berlebihan akan memberi kesan (berminyak) kepada kulit kepala dan rambut.

Jangan sapu perapi rambut kepada keseluruhan rambut. cukup sekadar mengoles perapi pada hujung rambut sahaja. Masalah kegatalan adalah mungkin disebabkan kelemumur. Jangan sesekali ikat rambut atau mengenakan hijab dalam keadaan rambut basah. Ia boleh mengakibatkan kulit kepala terkepam dan menimbulkan bau kurang enak selain menjadi faktor terjadinya kelemumur serta rambut berbuah.

Untuk memudahkan rambut cepat panjang atau melebatkannya, gunakan minyak kelapa. Sedikit berbau tetapi berkesan.

{ 0 comments }

3 Cara Paling ‘Malas’ Menjaga Kulit Muka

 

cantik

Anda beruntung jika anda mempunyai kulit muka yang bebas daripada masalah kulit seperti jerawat dan lain-lain. Namun itu bukan alasannya untuk anda memandang enteng dalam soal penjagaan kulit muka. Siapa kata menjaga kulit muka adalah sukar? Tidak perlu kusutkan fikiran untuk mendapatkan rawatanspa kulit sebagainya. Hanya lakukan tiga langkah mudah ini untuk menjaga kulit muka anda.

Mencuci muka

Pencuci muka bukanlah sesuatu yang sukar untuk dicari. Beratus-ratus jenama pencuci muka terdapat di pasaran untuk anda pilih. Tidak semestinya perlu yang mahal untuk mendapatkan hasil kulit yang terbaik.

Anda hanya perlu mencari pencuci yang sesuai dengan kulit anda dan teruskan menggunanya. Elak daripada mencampur-campurkan jenama produk berlainan. Pencuci yang mengandungi banyak buih mampu membuat kulit anda kering. Mungkin anda juga boleh mencuba  mencuci muka menggunakan bahan-bahan berasaskan organik seperti susu ,  yogourt atapun oat. Siapa tahu jika ia berkesan pada kulit anda.

Pelembab

Untuk mendapatkan kulit wajah idaman, setelah membersih dan menyegar , pastikan anda tidak mengabaikan langkah seterusnya iaitu melembabkan kulit wajah. Bagi kulit normal, kandungan minyak semula jadi sudah dimiliki. Namun adakalanya ia akan menjadi kering disebabkan pelbagai faktor seperti cuaca, tekanan dan persekitaran. Pilih pelembab yang ringan dalam bentuk losyen.

Bagi anda yang memiliki kulit kering pula, pelembab adalah penting untuk menjaga keanjalan kulit wajah anda. Gunakan pelembab yang bertekstur keras seperti krim. Sebaliknya jika anda mempunyai kulit berminyak, elakkan daripada menggunakan pelembab. Ini kerana kejenjar sebum anda sudah aktif mengeluarkan minyak. Bagaimanapun, anda boleh menggunakan pelembab yang mengandungi bahan menyerap minyak yang berasaskan air.

Pelindung UV

Pendedahan terhadap cahaya matahari kadang-kala tidak dapat dielakkan. Maklumlah, kita tinggal di negara beriklim panas  di Malaysia. Tahukah anda, kulit yang kering akibat terdedah kepada cahaya matahari mampu membuatkan kulit anda berkedut dengan kadar yang cepat. Disebabkan itu, tiada sebab untuk anda tidak menggunakan pelindung UV matahari dengan kandungan SPF paling kurang, 30.  Bagi kulit yang berminyak, gunakan pelindung yang mengandungi  bahan mineral dan organik.

Yang sebenarnya tidak sukar menjaga kulit wajah. Bagi yang benar-benar tidak berkesempatan, cukuplah lakukan tiga langkah mudah ini. Apa yang penting adalah membersih dan melindunginya daripada kotoran luar. Kulit wajah merupakan aset paling penting harus dijaga oleh wanita. Jangan nanti bila kulit sudah bermasalah baru ingin bertindak.

SUMBER: RAPI

{ 0 comments }

20 Tips Kurus Mudah dan berkesan

by Hasny on March 12, 2014

20 Tip Kurus Mudah & Berkesan

Tips balanced diet

1. Mulakan hari anda dengan menu dan jumlah sarapan yang mencukupi. Ini akan membantu mengurangkan jumlah kalori sepanjang hari.

2. Pastikan setengah hidangan untuk makan tengahari dan makan malam mengandungi sayuran dan buahbuahan

3. Makanlah sedikit sebelum anda menghadiri majlis makan malam. Ambillah telur rebus, epal dan minumlah teh sebelum ke majlis tersebut. Ini akan mengurangkan nafsu makan di majlis itu

4. Tambahkan satu hidangan untuk buahbuahan dan sayuran pada menu anda. Jika anda sudah lakukan, anda boleh tambahkan hidangan ini sehingga lapan  hidangan sehari untuk sayuran dan buahbuahan.

5. Untuk setiap hidangan, jangan sesekali menggunakan pinggan yang besar. Gunalah piring salad setiap kali anda makan tengahari dan makan malam

6. Ambillah hidangan sup yang lebih banyak. Sup biasanya rendah kalori dan membuatkan anda cepat kenyang.

7. Bawalah bekal ke pejabat. Ini untuk  membantu mengelakkan anda makan tengahari secara berlebihan.

8. Cubalah untuk tidak mengambil gula selama dua minggu. Mesti rasanya luar biasa dan menutup nafsu makan anda. Namun, jika anda bertahan, pasti akan menjadi kebiasaan.

9. Jangan ‘jadikan’diri anda gemuk dengan ‘memenuhi’  permintaan perut.Anda masih boleh mengambil 600 kalori dengan biskut atau bijirin tanpa anda sedari.

10. Jika anda suka mengunyah ketika stres, inilah masanya untuk berubah. Anda harus fokus mencari cara lain yang lebih sihat. Carilah jalan untuk mengatasi stres tanpa melibatkan makanan.

11. Berusahalah untuk mengambil menu  rendah kalori sebelum mengambil hidangan lain. Mulakan dengan salad, sayuran dan sup. Apabila tiba pada makanan utama, sudah tentu perut anda penuh untuk menerima menu tinggi kalori

12. Ambillah sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. Sebahagian dari anda suka hobi makan di tengah malam. Ini adalah cara mereka yang makan tidak teratur atau suka mengambil makanan tidak seimbang.

13. Jadikan makanan sebagai hidangan yang mempunyai tujuan iaitu ‘hidup sihat’. Nikmatilah makanan itu dan yakin bahawa makanan itu akan memberikan nutrisi pada badan anda.

14. Ubahlah jadual makan malam anda. Kalau kebiasaan anda suka mengunyah, cubalah kurangkan sedikit demi sedikit. Lama kelamaan ia akan membuatkan tangan dan fikiran andalupa pada snek malam.

15. Jadikan aerobik sebagai aktiviti yang menyenangkan. Ajaklah keluarga untuk bergerak dengan muzik kegemaran anda

16. Tulis di atas sekeping kertas ‘tutup selepas makan malam’. Tampalkan di pintu peti

17. Gosoklah gigi selepas waktu makan malam. Ini untuk mengingatkan anda bahawa waktu makan sudah habis.

18. Bersenamlah dan jadikan ia sebagai kegiatan yang menyihatkan.

19. Makanlah ketika tiba waktu makan. Jangan sesekali melakukan perkara lain pada waktu makan seperti membaca, menonton televisyen atau melayari internet.

20. Sebelum anda membeli belah, berjalanlah sebanyak tiga pusingan di pusat membeli belah tersebut.

Selamat Mencuba
Sumber: Majalah Rapi

{ 0 comments }

PROMOSI SHAPE PLUS 10%

by Hasny on February 18, 2014

Promosi less 10% untuk set sebulan Shape Plus Slimming Juice, Eve Fiber, Eve Collagen, Eve Lady Plus dan Adam Plus telah bemula 18 Feb 2014.

Bismillahirrahmanirrahim. Kami amat berbesar hati dengan sambutan ke atas produk-produk SSR yang amat laris. Bukan sahaja repeat order yang amat menggalakkan malah yang baru ingin mencuba juga. Betullah kata orang, produk kalau bagus, walaupun persaingan amat sengit tetap menjadi pilihan. Oleh itu kami pihak SSR amat berbesar hati untuk memberikan DISKAUN 10% dengan pembelian set sebulan untuk produk Shape Plus Slimming Juice, Eve Fiber, Eve Collagen, Eve Lady Plus dan Adam Plus sebagai tanda terimakasih.

promosi shape plus dan produk ssr

* SMS/Whatsapp ke 019-2192668 atau
* Like page dan PM/INBOX kami di sini–> http://bit.ly/jagakesihatan

{ 0 comments }

Shape Plus dan Eve Fiber Testimoni

by Hasny on January 8, 2014

Lagi testimoni… kombinasi shape plus dan eve fiber pasti terbaik utk kurus!!

“Kalau dulu, buat kerja sikit pun mesti selalu rasa penat dan selalu ada masalah sembelit. Sebelum consumed SP&EF ni berat saya 90kg tapi selepas hanya 2 bulan penggunaan produk ni berat saya dah turun ke 79kg! Selain tu, saya juga sebelum ni mengidap penyakit asma sampai ke tahap guna inhaler tp kini dah tak pelu lagi dan masalah sembelit pun dah tiada!”

shape plus testimoni terbaru

HARGA PROMOSI TERKINI!!

SHAPE PLUS 1 BOX = RM120 (SS RM130)
BELI 2 BOX +FREE 1 BOX = RM240 (SS RM250)

EVE FIBER 1 BOX/15 Sachet = RM70 (SS RM80)
BELI 2 BOX = RM130 (SS RM140)

SET SEBULAN 3 ktk SP + 2 ktk EF = RM370 (SS RM390) + FREE POSTAGE + FREE SHAKER

* SMS/Whatsapp “SPEF” ke 019-2192668 atau
* Like page dan PM/INBOX kami di sini–> http://bit.ly/jagakesihatan

{ 0 comments }

Shape Plus Slimming Juice 2014

by Hasny on January 3, 2014

SHAPE PLUS SLIMMING JUICE original mengorak langkah ke tahun 2014. Alhamdulillah dan terimakasih kepada pengguna yang masih mempercayai SHAPE PLUS sebagai produk pelangsingan paling berkesan dan terbaik di pasaran.

 

shape plus testimoni2

Kelebihan shape plus:
~ membakar lemak secara pantas
~ tidak perlu menahan lapar
~ tidak perlu senaman berat
~ rasa yang sedap
~ tiada pantang makanan
~ hanya perlu minum 1 kali sehari

“Tahukah anda kombinasi SHAPE PLUS & EVE FIBER adalah yang terbaik?”

Kenaikan berat badan selalunya berpunca daripada bahan buangan yang terkumpul di dalam usus besar. Ahli Homeopathy tidak menyangkal hakikat ramai di antara kita yang memikul beban sekurang-kurangnya 3 KILO di dalam usus besar tanpa disedari. Pakar pemakanan turut berpendapat individu-individu yang memiliki usus besar yang bermasalah tidak dapat menyerap khasiat dari makanan yang di ambil seterusnya menyebabkan mereka cenderung untuk makan lebih dari sepatutnya! Dan untuk info, apabila badan banyak toksin, apa jua supplement yang kita ambil termasuklah produk pelansingan tidak dapat diserap dgn baik oleh badan.

p/s : Ha sebab tu walaupun ada sebilangan dari anda cuba berdiet sendiri tetap berat tak turun. Itu disebabkan usus anda sudah tersumbat. Untuk atasinya senang saja ambil saja EVE FIBER kami confirm 1 PAKET dah rasa kesannya! pada yg cuba ambil SHAPE PLUS juga disarankan untuk combine dgn fiber ni supaya usus bersih jadi proses penurunan jadi lebih effective.

HARGA PROMOSI TERKINI!!

SHAPE PLUS 1 BOX = RM120 (SS RM130)
BELI 2 BOX +FREE 1 BOX = RM240 (SS RM250)

EVE FIBER 1 BOX/15 Sachet = RM70 (SS RM80)
BELI 2 BOX = RM130 (SS RM140)

SET SEBULAN 3 ktk SP + 2 ktk EF = RM370 (SS RM390) + FREE POSTAGE + FREE SHAKER

* SMS/Whatsapp “SPEF? ke 019-2192668 atau
* Like page dan PM/INBOX kami di sini–> http://bit.ly/jagakesihatan

{ 0 comments }

Promosi Shape Plus Disember 2013

by Hasny on December 22, 2013

Testimoni shape plus

SHAPE PLUS SLIMMING JUICE Beli 2 Kotak PERCUMA 2 Kotak Stok untuk 40 HARI! Lebih KURUS Lebih JIMAT Cepat dapatkan stok anda sebelum terlambat. Pastikan hanya yg ORIGINAL.

Punca utama masalah berat badan:

* metabolisma badan rendah

* usus kotor

* masalah sembelit.

Fungsi Utama SHAPE PLUS (berperisa EPAL):

* meningkatkan kadar metabolisma badan

* mengawal pengumpulan lemak baru

* mengawal nafsu makan

Kebanyakkan pelanggan kami berjaya turun dengan cepat dengan mengambil sekali EVE FIBER

Fungsi Utama EVE FIBER (berperisa STRAWBERI):

* membersih toksin dalam badan

* mengatasi masalah sembelit

* mengatasi masalah gas kembung & perut buncit

Sesuai untuk WANITA, IBU MENYUSU BAYI & LELAKI

Jika Berminat untuk mencuba, sila: SMS/WHATSAPP –> 019-2192668

LIKE PAGE “JOM JAGA KESIHATAN”

{ 0 comments }

L’AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM PROMO…PROMO…PROMO…
Dapatkan Harga PROMO/harga MEMBER..SEGERA!!!

BAGI WANITA & LELAKI YANG BENCI MELIHAT SELULIT, ‘STRETCH MARK’ DAN LEMAK BERLEBIHAN SAHAJA !!!
cairkan lemak tepu anda dengan SERUM AJAIB ini”

~L’AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM~
* LEMAK: pembakaran lemak berlaku sangat pantas
* SELULIT: perubahan ketara hanya dalam tempoh 1 minggu
* LANGSING: perubahan yang amat ketara dlm 3-7 hari
* STRETCH MARKS: hampir 100% hilang dlm masa 1 bulan
* APPLE STEM CELL: Swiss quality product

All-in-1 bottle – harga treatment dia SPA 1.5K-3K, tetapi anda hanya perlu bayar lebih kurang 10% sahaja.

Berminat?
* Untuk detail package agen, sila SMS/Whatsapp “agen larome” ke 019-2192668 atau

* PM/INBOX kami dulu di fanpage kerana kami tak bole PM . Pm di sini–> di: http://bit.ly/rhsiakecantikan atau

* KLIK SINI —-> REGISTER AGEN <——

 

larome slimming serum

 

{ 0 comments }

Kombinasi Shape Plus dan Larome Stem Cell Slimming Serum

December 5, 2013

Gabungkan Shape Plus Slimming Juice, Eve Fiber dan Larome Stem Cell Slimming Serum.. Hasilnya MENAKJUBKAN!! FUNGSI DAN KEBAIKAN L’AROME STEM CELL SLIMMING SERUM Membakar lemak berlebihan di sekitar perut, pinggul, peha dan lengan. Menghilangkan selulit, orange peels, strecth marks & parut. Boleh disapukan pada double chin. Menghaluskan tekstur kulit. Mengeluarkan angin2 dalam badan. Menggunakan teknologi [...]

Baca Seterusnya…